Skip to main content

Polisassistent Robin Ström vid Spaningssektionen Stockholm Po Nord har tilldelats årets polisstipendium till Carl G. Persson minne. Stipendiet är på 30 000 kr och delades ut på Svenska Narkotikapolisföreningens utbildningskonferens den 21 april 2023.

Ström genomförde den mentorsbaserade och fyra månader långa NIGS-utbildningen ”NIGS 8” med fokus på tvångsmedelssökande spaning, där han stack ut och utsågs till kursetta bland alla utbildningsomgångar mellan åren 2019-2022.

Efter utbildningstiden värvades Ström till Vällingbys riktade grupp, innan Spaningssektionen fick honom till en av NIGS-grupperna. Ganska snart spelade han en mycket viktig roll i ett ärende som renderade i narkotikabeslag till ett gatuvärde av 27 miljoner kronor.

Genom sin energi, engagemang, mod, nyfikenhet, sociala kompetens och förmåga att snabbt ta till sig av och omsätta kunskap i praktisk handling är Ström ofta med och spelar en avgörande roll i ärenden och säkrar återväxten för nya generationer av dedikerade och effektiva narkotikapoliser.