Skip to main content

Katarina Vikström (t.v.), Kristina Forsström (mitten) & Lotta Golis (t.h.)

Mottagarna av årets journalistpris tilldelas priset för “en närgången, stark och trovärdig artikelserie om narkotikaproblemen i Sundsvall med omnejd”.

Katarina Vikström, 52 år, allmänreporter på Sundsvall Tidning
Kommer ursprungligen från Norrbotten men flyttade till Sundsvall i slutet av tonåren. Efter några års arbete inom mentalvården väntade en längre tjänstgöringstid inom Sundsvalls kommuns bad- och sporthallsverksamhet . Studerade senare till journalist vid Mittuniversitetet och har arbetat som reporter på Sundsvalls Tidning sedan 2001. Skrivandet har handlat om allt från nyhetsartiklar och längre artikelserier, ofta med socialt tema, till featurereportage och krönikor.

Lotta Golis, 48, webbredaktör och allmänreporter på Sundsvalls Tidning.
Född och uppvuxen i Sundsvall. Efter studier bodde hon i Stockholm ett par år innan flytten gick vidare till Australien. Fem år senare återvände till födelseorten och började vikariera på lokaltidningen. Hon är sedan många år anställd på Sundsvalls Tidning där hon varit krimreporter, allmänreporter och webbredaktör. Hon har alltid intresserat sig för frågor som rör de svagaste grupperna i samhället, asylsökandes livsvillkor samt missbruksfrågor. Inom dessa områden har hon gjort flera större reportage.

Kristina Forsström, 37, kriminalreporter på Sundsvalls Tidning.
Har rötterna i Jämtland och började jobba som journalist år 2001 efter utbildning på Kalix Folkhögskola och Mitthögskolan. Började som vikarie på Sundsvalls tidning 2002 och har arbetat som allmänreporter och webbredaktör. Sedan 2008 är hon kriminalreporter och har bland annat bevakat och skrivit om stora rättegångar som dopningshärvan Operation Liquid och en rad omfattande narkotikamål.