Skip to main content
Cecilia Fant

Cecilia Fant

Svenska Carnegie Institutets polisstipendium för år 2009 har tilldelats inspektören Cecilia Fant vid Rikskriminalpolisen. Stipendiet, som är på 25 000 kronor, utdelades vid Svenska Narkotikapolisföreningens utbildningskonferens i Göteborg den 24 april.

Cecilia Fant har i högsta grad förstått vikten av att använda sig av Internet som arbetsredskap för att hindra ungdomar från att komma i kontakt med narkotika och beivra brott.

I mars 2009 avslöjades 447 personer som delaktiga i en knarkhärva där den narkotikaklassade substansen Tramadol såldes av en person via nätet.  Polisoperationen, som kallades ”Plattång”, organiserades med stor framgång av Cecilia Fant.

Operationen fick också en välförtjänt massmedial uppmärksamhet.

”Det är viktigt att komma åt de här preparaten som tidigare legat i gråzonen” säger Cecilia Fant som organiserade den landsomfattande operationen.

Svenska Carnegie Institutets polisstipendium är avsett att bereda en förtjänt polisman möjligheter till studier och forskning som rör narkotikaproblem. Stipendiet har utdelats årligen sedan 1984.